Tietoja meistä

Olemme pieni perheyritys. Yrityksemme täytti juuri 80 vuotta. Minä, Rina Antas, olen kolmannen sukupolven yrittäjä. Kuulumme Suomen suurimpaan ostoketjuun muodin allalla, Texmoda Fashion Groupiin. Suurimpana valttinamme koen asiakaspalvelumme, joten mikäli vain mahdollista olet lämpimästi tervetullut myymäläämme, jotta voisimme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Tarinamme

Muutama päivä ennen talvisodan syttymistä 30.11.1939 oli isoäitini perustanut vaate ja kangaskaupan Lapinjärvelle jonka hän nimesi Lapinjärven vaatetusliikkeeksi. Hän oli saanut kaupallisen koulutuksen Helsingissä joten hänellä oli hyvät lähtökohdat onnistua hankkeessaan.

Tavaranpuute oli tosin huutava, varsinkin jatkosodan aikana. Ongelmaksi tulikin hankkia tuotteita myyntiin. Isoäitini oli kuitenkin onnistunut luomaan hyvät suhteet Lahtelaisiin tukkuliikkeisiin ja tästä oli suurta hyötyä sodan jälkeen...



Isoisäni Gunnar Ståhls tuli mukaan toimintaan kesällä 1944 rauhan tultua. Silloin toimintaa alettiin nopeasti kehittämään ja laajentamaan. Isoäitini hyvät suhteet tukkumyyjiin takasivat sen että lapinjärven vaatetusliikkeellä oli siihen aikaan nähden hyvät valikoimat niin kankaita kuin vaatteita. Tämä johti siihen että lovisalaiset yhä useammin tulivat bussilla lapinjärvelle ostoksille.

Loviisalaiset kannustivat isoäitiäni ja isoisääni avaamaan myymälän Loviisaan ja näin tapahtui 50-luvun alussa. Ensimmäinen myymälä sijaitsi Chiewitzinkadulla ns Hellstenin perheen talossa.



50-60 luvulla toiminta keskitettiin Holmströmin taloon (Kino Marilynin talo), myöhemmin myös Kulmamyymälänä tunnettu.
Siihen aikaan Loviisassa oli vilkasta yöelämää ja miehet pukeutuivat hyvin, joten puvuille oli kysyntää. Tavarantoimittajat eivät voineet ymmärtää miten niin pienessä myymälässä voitiin myydä niin paljon pukuja. He eivät tienneet että pienen liikkeen alakerrassa oli isot varastotilat.

1961 valmistui liikerakennus osoitteeseen Kuningattarenkatu 22. Alussa osa tiloista oli vuokralla. Tampereen jalkine, kukkakauppa ja kultasepänliike Lilluret toimivat talossa. Ståhlsin perhe piti vaateliikkeen lisäksi yläkerrassa ruoka- ja kahvilatoimintaa Puistobaarissa.



80- ja 90-luku olivat suurta murroksen aikaa. Ketjuliikkeet tulivat ryminällä Suomeen ja ihmisten ostoskäyttäytyminen muuttui ja lähdettiin suurempiin kaupunkeihin ostoksille. Monet pienet kivijalkamyymälät joutuivat sulkemaan ovensa.

Tämän päivän trendinä ovat suuret elämyskauppakeskukset ja globaali verkkokauppa. Vastareaktio tälle on kuitenkin nousemassa. Ilmastonmuutos ja huoli ympäristöstämme aiheuttaa sen että halutaan suosia lähiostamista, kestävää kuluttamista sekä määrän korvaamista laadulla. Tässä näen pienten myymälöiden mahdollisuuden. Tulemme tekemään kovasti töitä että saamme vielä jatkossakin nauttia siitä luottamuksesta, jota loviisalaiset ja itäuusmaalaiset ovat meille jo 80 vuotta osoittaneet.